Hella är en tillverkare inom fordonsbranschen och levererar strålkastare, baklampor och tillhörande elektronik till hela världen och ledande företag inom fordonstillverkning. Hella är idag ett utav Tysklands 100 största företag och har runt 23 000 anställda över hela världen. Hella grundades 1899 under namnet Metall-Industrie Akt.-Gesellschaft och det dröjde tills 1908 innan namnet Hella började användas. Källa Wikipedia.

Produkter från Hella som ingår i vårt sortiment är strålkastare och baklampor till bilar, extraljus, arbetsbelysning, och blixtljus. Dessa håller mycket hög kvalitet, och tar igen sitt något högre inköpspris på hållbarhet och livslängd. Hella ligger i framkant vad gällande teknikutveckling och erbjuder extraljus, arbetsbelysning och blixtljus med ljusteknikerna halogen, xenon och LED med mycket bra egenskaper.

 

Hella är en ledande tillverkare inom extraljus, arbetsbelysning, strålkastare, blixtljus, markeringsljus mm. Bilden ovan illustrerar några av deras produkter.

Historien om Hella är också historien om bilen.
I över 100 år har Hellas utveckling av innovativa produkter och processer gått hand i hand med de nya behov, nya utmaningar och nya värderingar som bilindustrin ständigt ställts inför. Den spännande resan har fört Hella från en liten mekanisk verkstad i tyska Lippstadt till att bli en av världens ledande tillverkare av ljus- och elektronikprodukter till bilar.

Teknik för framtidens bilar
Hella började sina första trevande experiment med lampor och tutor var cyklar och hästvagnar fortfarande de dominerande transportmedlen. Att bilen skulle gå från att vara en extravagant leksak för överklassen till att revolutionera världen var det inte många som förutsåg. Men det gjorde Hella. Redan 1899 öppnades den första fabriken för industriell tillverkning under dåvarande namnet Westfälische Metall- Industrie (WMI).

Framsynthet utöver det vanliga har, tillsammans med stark entreprenörsanda och ett passionerat förhållande till teknik, gjort att Hella alltid legat steget före. Företaget står inte bara för kvalitet och banbrytande teknik. Man har också varit den som drivit på utvecklingen, varit den som satt nya standarder för hela branschen. Inom xenonteknik är Hella idag marknadsledande i världen och man ligger även mycket långt fram när det gäller utveckling av dynamiska strål- kastarsystem och ljussystem med LED (lysdioder). Förutom belysning är Hella även framstående inom termokontroll, bilelektriska komponenter och bilelektronik. Man har även börjat titta på belysning för andra användningsområden, till exempel gatubelysning med LED-teknik.

De bästa bilmärkena vill självklart arbeta med de bästa leverantörerna.
Tysk spetsteknologi i kombination med ett kundorienterat synsätt och förmågan att läsa av samhällsförändringar har genom åren lett till att många ledande biltillverkare valt Hella som samarbetspartner. För att ta några lysande exempel: Folkvagnsbubblans karaktäristiska, runda framlyktor, FF-teknologin (Free Form) 1988 och xenonljuset till Mercedes F100 1991. Alla är de resultatet av fruktsamma samarbeten där Hella bidragit med både stora idéer och kunskaper om de minsta detaljerna.